کیک محبوب من

«کیک محبوب من» متریال داستانی‌اش به اندازه یک فیلم کوتاه است و با اضافه کردن بیهوده سکانس مواجه گشت ارشاد با کاراکتر مهین، می‌خواهد این زن مسن محافظه‌کار را تبدیل به پرسوناژی معترض کند.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - فیلم «کیک محبوب من» تولید پرحاشیه سال گذشته، این روزها در مجاری غیر رسمی منتشر شده و تبدیل به دستمایه‌ای انتقادی شده که اغلب این انتقادات، فرامتنی و سیاسی است و معمولا درونمایه اثراز زاویای غیر سیاسی مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرد.

اگر درونمایه اثر را مورد ارزیابی قرار گیرد قضاوت‌های فرامتنی آسانتر خواهد بود. مهمترین نتیجه از تحلیل اثر این است که مخاطب درخواهد یافت که با سازندگانی حرفه‌ای مواجه است یا با یک اثر تجربی آماتوری را تماشا می‌کند. آیا فیلمی صرف گرفتن نماهای داخلی‌اش بدون حجاب عرفی، می‌تواند در ردیف آثار ساختارشکن قرار گیرد؟

«کیک محبوب من»؛ یک دستپخت بی‌مزه و ناپخته! +عکس

فعال شدن غده هیپوتالاموس همدم خواهی، فرار از جزیره لانگرهانس

آخرین ساخته مشترک مریم‌مقدم و بهتاش صناعی‌ها درباره موقعیت زن مسن تنهای به شدت محافظه‌کاری به نام مهین(لیلی فرهادپور) است. این محافظه‌کاری در شیوه رفتارهای عینی این کاراکتر دارای وضوح آشکاری است. یکی از نمودهایش این است که درب‌های خانه را قفل می‌کند و داده‌های فیلم نشان می‌دهد این زن هفتاد ساله، ۳۰ سال پس از مرگ شوهرش تاکنون با هیچ مردی ارتباط نداشته و ناگهان پس از سی سال از پیله محافظه‌کاری خارج می‌شود و در رستوان ارتشی‌ها با یک ارتشی بازنشسته آشنا می‌شود.

پس از این آشنایی ساده‌ یکطرفه‌ای، مهین تصمیم ‌گیرد او را به عنوان همدم به خانه‌اش دعوت کند. در واقع در صبحگاه قبل از این تصمیم، این زن مسن که از سن چهل تا هفتاد سالگی تنهای تنهای زندگی کرده، ناگهان غده هیپوتالاموس همدم‌خواهی‌اش فعال شده و قصد دارد به تنهایی‌اش در جزایر لانگرهانس پایان دهد.

سرپیری و معرکه‌گیری!؟

یکی از مهمترین اشکالات اساسی فیلم این است که رخدادهای بعدی روایت در ابتدای فیلم کاملا قابل حدس است. دورهمی زنانه همان ابتدای اثر به سبک سریال‌های پندآموز ماه‌رمضان اجرا می‌شود و موضوع تنهایی زنان مسن مطرح شده و بدین ترتیب مخاطب دست فیلمساز را می خواند. پس از این سکانس کاملا تلویزیونی، مهین عزم خود را جزم می‌کند تا روز بعد، قبل از تاریکی هوا، برای رفع تنهایی تور خود را پهن کند. او راهی پارک می‌شود تا محل ورزش مردان مسن در پارک را پیدا کند، اما جستجو در پارک بی‌فایده است و او در یک محیط دیپری همدم خود را پیدا می‌کند.

در این فیلم یک ضعف شخصیت‌پردازی مشهود آشکار است. زنی محافظه‌کار ناگهان دلاور عرصه صید مردانه می‌شود. دو سکانس از فیلم گواهی می‌دهد که این فیلم صرف نظر حواشی متنی توسط دستگاه‌های نظارتی و عوامل، در سطح سریال‌های پند آموز صدا و سیما است. دو سکانس دورهمی ارتشی‌ها در رستوران و ما ازای اولیه آن در خانه مهین(دورهمی زنان)، نشان می‌دهد چه کلاهی بر سر جشنواره برلین رفته است. حتی سکانس گفت‌وگوی تصویری مهین با دختر بشدت کاملا ادایی و تلویزیونی و سبک‌سرانه چاشنی اثر می‌شود.

با سریال‌های تلویزیونی چگونه جشنواره‌های جهانی را فتح کنیم؟

اگر دو کارگردان فیلم، سکانس گشت ارشاد فیلم مارموز تبریزی را تماشا کنند، قطعا طی بیانیه‌ای از دخترانی که توسط گشت ارشاد جلب شده‌اند عذرخواهی خواهند کرد. با این حساب هر کدام از سریال‌های پندآموزسیما که دارای سکانس‌های دورهمی زنانه و مردانه طولانی است اگر به وسیله هوش مصنوعی به صورت منهای حجاب بازسازی شود می‌تواند در جشنواره فیلم برلین حضور پیدا کند و کیفیت بیشتری نسبت به فیلم «کیک محبوب‌ من» خواهد داشت. حتی تراژدی پایانی فیلم هم بیش از آنکه منتقدنماها ادعا می‌کنند هانکه‌وار است، به سریال «تا ثریا» به کارگردانی سیروس مقدم شباهت دارد.

«کیک محبوب من» متریال داستانی‌اش به اندازه یک فیلم کوتاه است و با اضافه کردن بیهوده سکانس مواجه گشت ارشاد با کاراکتر مهین، می‌خواهد این زن مسن محافظه‌کار را تبدیل به پرسوناژی معترض کند، که علی رغم تلاش‌های سازندگان، این ایده شکست می‌خورد.

در حالیکه یکی از بهترین‌های نمودهای سینمایی مواجه با گشت ارشاد، همان سکانسی است که کمال تبریزی در فیلم مارموز به تصویر کشید. در فیلم مارموز ظاهر دیباصولتی(ویشکاآسایش) نشانه‌هایی دارد تا ماموران گشت ارشاد او را جلب کنند و قدرت الله صمدی (حامد بهداد) وارد معرکه می‌شود تا صولتی را ماموران گشت سوار ون نکنند. اما نکته جالب اینجاست در فیلم «کیک محبوب من» دخترانی که قرار است توسط گشت جلب شوند، حجابشان مشابه استاندارد مجری‌های تلویزیونی است.

همین سکانس نشان می‌دهد اگر سازندگان قصد دارند نقش «سینماگر مخالف‌خوان» را به سبک پناهی، رسول‌اف اجرا کنند باید یک حداقل‌هایی از ساختارشکنی را آموخته باشند. اگر دو کارگردان فیلم، سکانس گشت ارشاد فیلم مارموز تبریزی را تماشا کنند، قطعا طی بیانیه‌ای از دخترانی که توسط گشت ارشاد جلب شده‌اند عذرخواهی خواهند کرد.

«کیک محبوب من»؛ یک دستپخت بی‌مزه و ناپخته! +عکس

یکی از مشکلات عدیده فیلم این است که بسیار زود قصه‌ را لو می‌دهد. سازندگان آنقدر مجذوب ایده بدون حجاب بودن لیلی فرهادپور و نمایش نوشیدن شراب توسط بازیگران بوده‌اند که فراموش کرده‌اند که برخی رخدادهای فیلم را به سرعت لو ندهند. وقتی فرامرز حین رفتن به خانه مهین می‌گوید باید قرص بخرم هر تماشاگر با ضریب آگاهی زیرمتوسط مطمئن خواهد بود که او ویاگرا خواهد خرید و وقتی به خانه می‌رسند و کاراکتر مرد چند لیوان شراب را با چاشنی دلمه می‌خورد.

هر فرد هفتادساله‌ای با شرایط جسمی متناسب با خوردن دلمه و شراب منهای ویاگرا قطعا راهی دیار باقی خواهد شد، اگر فرامرز از خوردن شراب، ویاگرا و یک دلمه سنگین جان سالم به در می‌برد قطعا در ادامه فیلم با خوردن کیکی پراز خامه‌ای که مهین تهیه‌کرده راهی دیار باقی می‌شد.

در واقع آنچیزی که مایه تعجب است این است که معمولا افراد مسن هفتاد ساله سیاست پرهیز غذایی را دست کم رعایت می‌کنند و خوردن تواما شراب، دلمه و قرص ویاگرا را به صورت یکجا ادامه نخواهند داد. این سطح از آگاهی‌های ساده، در دوران دسترسی به اینترنت غیرواقعی است. مهندسی کردن روایت یعنی ویاگرا، نوشیدن شراب زیاد، خوردن دلمه، انجام حرکات موروزن طولانی و دوش آب سرد.

چرا از سازندگان کیک محبوب من تقدیر نشد؟

اخیرا دو کارگردان فیلم اشاره کرده‌اند که پرونده آن‌ها با اتهام «اشاعه فساد» مواجه شده است در حالیکه وزارت بهداشت می‌توانست از سازندگان فیلم برای انتقال پیام‌های جهانی پزشکی تقدیر کند. کارگردانان ظاهرا مستقل فیلم هیچ تفاوتی با سریال‌سازان ماه رمضان در انتقال پیام ندارند که تلاش می‌کنند که پیام‌های اخلاقی ساده و دم‌دستی را به مخاطبان منتقل کنند. اینجا صناعی‌ها و مقدم تلاش می‌کنند یک پیام بهداشتی را به مخاطبان بالای هفتاد سال ارائه کنند که عشق لحظه‌ای به علاوه ترکیب شراب سنتی و ویاگرای صنعتی منجر به مرگ خواهد شد.

اخیرا دو کارگردان فیلم اشاره کرده‌اند که پرونده آن‌ها با اتهام «اشاعه فساد» مواجه شده است در حالیکه وزارت بهداشت می‌توانست از سازندگان فیلم برای انتقال پیام‌های جهانی پزشکی تقدیر کند!

یکی از پیام‌های غلیظ سیاسی فیلم به بخشی مربوط می‌شود که مخاطب به آناتومی جمعیت بازنشستگان آگاه می‌شود و یکی از پیرمردان حاضر در رستوران اشاره ای منشوری به بدن خود می‌کند. این اشاره سیاسی‌ترین، راهبردی‌ترین، گفتمان ضد حاکمیتی است که احتمالا مخاطبان حاضر در جشنواره برلین را به وجد آورده تا چند دقیقه سازندگان را تشویق کنند.

پردازش کاراکترها از جنبه‌های مختلفی به این اثر لطمه زده است. مهین فوق العاده محافظه‌کار دچار یک پارادوکس رفتاری می‌شود و در هفتاد سالگی در نخستین ملاقات مردی را مجاب می‌کند که او را به خانه خودش بیاورد و این ترس آنقدر زیاد است که به او توصیه می‌کند خودرویش را در کوچه مجاور پارک کند.

«کیک محبوب من»؛ یک دستپخت بی‌مزه و ناپخته! +عکس

حالا در نیمه پایانی این زن محافظه‌کار تصمیم می‌گیرد جسد مرد را در خانه‌اش دفن کند. حتی شخصیت‌های ابرقهرمانی مارول مثل واندروومن، میس مارول، اسکورل گرل، اورورو مونرو، الکترا ناچیوس و ... بدین صورت دچار تغییر و تحول ناگهانی نمی‌شوند. حتی زن به این موضوع فکر نمی‌کند که ممکن است که روزی همکاران، بستگان دور یا نزدیک تصمیم بگیرند فرامرز را پیدا کنند یا پلیس با گزارش‌های مردمی خودروی او را پیدا کند.

زنی مسن که در هفتاد سالگی محافظه‌کارانه‌ترین دورانش را پشت سر می‌گذارد به سطحی از شجاعت فردی رسیده است که مرتبه فیلم را تا حد تله‌فیلم‌های استانی تقلیل می‌دهد.

او کارگری را به خانه آورده که گودالی به اندازه یک قبر را برای او حفر کند با این وعده که قرار است در این گودال درخت بکارد. آیا برای کاشتن درخت به چنین گودالی نیاز است و کارگر حفار هیچ وقت به این مسئله شک نمی‌کند برای درختکاری در این حیاط کوچک نیازی به کندن یک قبر نیست.

مهین چگونه این قدرت فیزیکی را پیدا کرده که مردی را در حیاط خانه‌اش دفن کند. در یکی از دیالوگ‌ها او به یکی از دوستانش می‌گوید او توان طی چهارپله را ندارد اما در سکانس‌های پارک او را در حال طی کردن پله‌های بیشماری می‌بینیم و شگفتی اکت واندروومنی حین دفن جس فرامرز خودنمایی می‌کند.

«کیک محبوب من»؛ یک دستپخت بی‌مزه و ناپخته! +عکس

مهین همسایه ای دارد که با احتمالا شنیدن کوچکترین صدایی درب خانه اش را به صدا درمی‌آورد، اما حین مراسم رقص و بلند بلند خندیدن، زن مسن نماینده قشر مذهبی هیچ کنجکاوی از خود بروز نمی‌دهد.

شخصیت زن فیلم برای مهمانی دوستانش دست به خریدهای بی‌شماری زده است و با چرخ دستی‌ خریدهای را حمل می‌کند و در کنجی نشسته و منتظر خودرویی است که او را به خانه برساند. با این حال با وجود آنکه او می‌تواند با دخترش تماس تصویری داشته باشد اما نمی‌تواند از اسنپ استفاده کند. حتی اگر بلد نباشد که مبدا و مقصد را با استفاده از اپلیکشن اینترنتی مشخص کند، کافیست که با شماره اسنپ یا تپسی تماس بگیرد.

اما نکته مهم این است که فرامرز را در آژانسی می‌بینیم که مشتریان فراوانی دارد. در حالی که آژانس موقعیتش را در جغرافیای شهری تهران کاملا از دست داده است و با وجود استارآپ تپسی و اسنپ آژانسی را سراغ نداریم که اینقدر پرکار باشد.

غیر رفتارهای این زن، نسب به مردی که برای اولین بار وارد خانه او می‌شود بسیار عجیب است، حتی در موقعیتی که به مرد اجازه استفاده از حمام خانه‌اش را می‌دهد. این موقعیت‌ها شخصیت را غیرواقعی می‌کند.

بهتاش صناعی‌ها بیش از اینکه اهدافش در مورد یک موقعیت انسانی با پیام‌های سیاسی خاله‌زنکی اثرش برجسته باشد، پیام‌های بهداشتی مهندسی شده‌اش در این فیلم برجسته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 75
  • در انتظار بررسی: 20
  • غیر قابل انتشار: 15
  • TR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    39 63
    خیلی هم فیلم جالب و زیبایی بود
    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      50 18
      فیلم هرزگی و غیرقانونی
    • سعید IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      30 13
      خطاب به 13:19، این جالب بودن و زیبایی را می تونی در موردش توضیح بدی؟!!!کلی گویی که هنر نیست، شاید هم کشف حجاب و شراب خوردن 3شون برای تو جالب و زیبا بوده!!!!
    • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      39 17
      همین که ترویج گناه بزرگ بی‌حجابیه یعنی آشغاله
    • BE ۲۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      4 4
      داستان فیلم از هالیوود به عاریت گرفته شده است مانند داستان بازنده از کانادا - آنها باید تبلیغات را ادامه دهند تا چیزی برای پخش در اخبار داشته باشند.
    • IR ۲۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      11 6
      ِکی از این فرهنگ حال به هم زن غربی و واداده های غربی و آمریکایی راحت می شویم ...
    • IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      7 7
      ترویج مشروبخواری، ترویج بی حجابی ،ترویج بی احترامی به جسد افراد،ترویج ولنگاری اخلاقی مثل دنبال شوهر گشتن و تحقیر شخصیت و منش اجتماعی زنان ،ترویج زندگی بیهوده و بدون هدف ، ترویج فحشا بدلیل داشتن صحنه های غیر اخلاقی و غیر ضروری ، تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل....
    • IR ۰۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      7 6
      نه زیبایی دیدم نه هنری دریغ از حتی یک نکته اخلاقی یک فیلم مرده و بی روح زندگی پیرزنی اسیر هوا و هوس و غفلت زده مستهلک از افکار آشفته هوس طلبی، شاید تنها این فیلم اومده تا به پیرزنی که در سن پیری رابطه نامشروع داره یاد بده که چگونه بی سر و صدا مردی رو که به اصرار به دام انداخته رو بکشه و بعد از شر جسد مردی که تا همین چند روز پیش ادعا میکرد عاشقش شده! رو در کمال ریلکس بودن از شر جسدش خلاص بشه که این هم نکته قابل ذکری نیست
    • IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      6 5
      در گناه و فسادمطلقا هیچ زیبایی نیست
    • IR ۰۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      4 5
      این فیلم حتی از جنبه های زیبایی نیز بی بهره و تهی هست مگر اینکه زیبایی رو در ترویج گناه و زشتیها دیده باشی
    • IR ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      7 4
      دقیقا چه چیز یک زن پیر هوسران دنبال شوهر جالبه ؟
    • IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      5 5
      هیچکس نمیتونست انقدر نامحسوس زنان رو تحقیر و مضحکه کنه، این فیلم بطرز کاملاً هنرمندانه ای زنان و جایگاهشون رو به تمسخر گرفته و اونها رو تا حد موجودی علیل ولی با پشتکاری مثال زدنی در جستجوی رفیق لحاف و تشک پایین آورده
    • من من IR ۰۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      4 5
      واسه اونهایی که حرف از بی حجابی میزنن فقط میگم که یکبار ایه 61 سوره نور رو بخونین! حداقل یکبار در عمرتون قران بخونید.. پیرزن 60-70 ساله اصلا براش حجاب واجبه؟ دیگه ایه قران رو هم تحریف می کنید؟
    • IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      4 5
      لعنت خدا بر سازندگان و نابازیگران این اثر شوم ضد دینی. لعنت خدا بر آنها
  • اسد IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    29 58
    سه بار دیدم بهترین فیلمی بود که تماشا کردم و نو محیط کار و بیرون و خانواده و دوستان همه دیده بودند و حتی یکنفر هم ندیدم که خوشش نیومده باشه بسیار عالی توصیه میکنم ببینید و لذت ببرید
    • IN ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      38 10
      فکرکنم تنها فیلمی بوده که تا حالا دیدی
    • مسعود IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      26 13
      باید هم از دیدن چنین فیلمی لذت ببری اسد، اصلاً این جور فیلم ها را برای امثال شما ساخته اند. ولی فکر نکن همه مثل خودت هستند.
    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      24 11
      دلیلش بی حیاییه
    • IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      21 9
      محیط کار و خانواده و دوستانت مشکل دارن. در محیط ما یک نفر هم این اراجیف رو نمیبینه محل سگ هم نمیذاره
    • محسن IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      21 8
      اجازه بدید نپذیرم به هرکس اسم فیلم رو می گم با ناراحتی می گه حیف از نتم که برای فیلم حروم شد
    • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      9 5
      باشه تو خوش باش
    • IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      12 6
      من خوشم نیومد بیا اگه طرف دنبال شوهر بود همون چهل سالگی ازدواج میکرد هفتاد سالگی یادش افتاده دوما می تونست پایان فیلم به جای این کارها ازدواج باشه نه غم و اندوه
    • IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      15 5
      نه دیگه نشد . حداقل سی بار دیگه باید ببینیش طوریکه کلمه به کلمه دیالوگهاش تا آخر عمر یادت بمونه خخخخخخخخخ
    • AM ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      13 4
      بله خب چون فیلمِ خوب ندیدی
    • IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      6 5
      ساکت بابا
    • IR ۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      9 8
      از بس بیکاری
    • IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      6 2
      اسد - خودتو به روانپزشک معرفی کن
    • IR ۰۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      6 2
      بهیچوجه داستان نداشت بهتر بگیم هیچ هنری نداشت
  • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    17 8
    یه فیلم بیخود
    • IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
      4 9
      اتفاقا فیلم قشنگی بود با بازی زیبای نقش اول های فیلم . عالییییی بود عالییییی . من تنها نمیگم همه میگن همههههههه
    • IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      1 1
      خوب نبین
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    14 8
    بازیگر مرد فیلم همونی نیست که ۵۰ ساله بازی میکنه اما کسی بهش محل نمیذاره و نمیشناسدش؟!!! معلوم شد لیاقت نداشته
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    13 7
    کی اینارو میبینه
  • محمد IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    17 7
    خیلی فیلم آشغالی باور نمی شه اسماعیل محرابی که سن و سالی ازش گذشته چنین انتخاب احمقانه ای کرده که همچین فیلمی بازی کنه
  • هموطن IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    11 7
    اگر با دیدن همچین فیلمی به وجد اومدید ...دیگه حرفی نداریم . امیدوارم همه با این سرعت متحول شوند .
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    19 7
    از فیلمهای دروغین ترکیه ای و بدون اصالت بهتر از این در نمی آید . ایرانی ها اهل فسق و فجور نیستند و نخواهند بود . بخصوص که تاکید این فیلم ، اجازه به فسق و گناه و شراب خواری است . شیطان دام خودش را از طریق پیرزن 70 ساله پهن کرده بود .
  • IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    8 8
    یعنی همه مسایل غیر شرعی و غیر اخلاقی در این فیلم حل شده و فقط خوردن دلمه و شیرینی خامه ای مسأله است؟!!!! از تحلیل ضعیف مشرق تعجب کردم
  • IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    15 6
    این از جمله فیلم هایی است بی بندباری و ازدواج های نامشروع را رواج‌می دهد و مسولین ارشاد هم همکاری کامل دارند علی برکت الله
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    12 6
    بدترین و چرت ترین فیلمی که دیدم
    • IR ۰۵:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      3 3
      مخصوصاً چهره کریه اون عجوزه که حس بدی بهم داد رغبت نکردم فیلمو تا آخر ببینم بعضیا هرچی پیر میشن نورانی تر و دلنشین تر میشن بعضیا هم مثل این پیرزنه ترسناک تر و حال بهم زن
    • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      2 1
      تازه این خانم مثلا تو سریال وقت صبح هم که درمورد شهریاری هست بازیگرده وهمچنین سریال انقلابی سرزمین مادری که تو هردوشون محجبه هست بعد تو فیلم ضد انقلابی بازی میکنه
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    14 6
    افتضاحححح حیف وقت
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    19 7
    خدا لعنت کنه اونایی رو که میخوان بی حیایی ،بی حجابی ،بی بندباری رو رواج بدن 👿🤮
  • IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    13 7
    یه فیلم چرت
  • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    14 7
    فیلم به درد نخوری بود
  • استحاله IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    2 2
    مشرق جون خوب داری استحاله شدنت رو نمایش می دی!!!! داری با این کار ترویج فیلم غیرقانونی میکین!!!
  • مرد ایرونی IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    7 5
    عالی بود این فیلم. دم همه عواملش گرم. همینکه یه عده رو چزونده یعنی عالی بوده. ایشالا شاهد افزایش روزافزون اینگونه فیلم ها در ایران باشیم. عالی عالی عالی. هرکی هم دوست نداره جمع کنه بره
  • IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    4 3
    اوج هنر این فیلم رواج بی بند و باری، شرابخواری، ارتباط نامشروع، ولنگاری در عدم توجه به قانون حجاب و... است
  • مرصاد IR ۱۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    3 2
    اگر این فیلم داخل ایران تولید شده ؛ مسئولین فرهنگی ، کلاهشونو بذارن بالاتر !!
  • مرصاد IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    4 4
    اصلا ؛ بحث سر کیفیت و موضوع فیلم نیست ! بحث سر عبور از خط قرمزها و قبح شکنیه !!
  • BE ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    5 4
    طبق معمول آشغال بود حیف وقت و چشم.
  • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    3 3
    فیلم متوسط بود. موضوع فیلم جالب بود اما پرداخت خوبی نداشت. نقد بعضی تابوهای حکومتی به شکل شعاری به تنهایی نمیدونه شاخص فیلم خوب باشد. ای کاش پرداخت بهتری از موضوع ارائه میشد.
  • BE ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    4 2
    طبق معمول آشغال بود حیف وقت و چشم.
  • IR ۱۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    4 2
    هزاره سوم و قرن بیست یک این احمقا دنبال چی هستن نمیدونم
  • IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    4 3
    دلم واقعا واسه مظلومیت کشورم میسوزه که مثل شیری میمونه که بچه هاش بصورت چنگ میزنن. این مردک یه عمری تو تلویزیون در محیط خانه های سنتی مان نگاهش کردید و حالا که مشهور شد جفتک میندازه. یکی نیست بگه کفتال الان باید به فکر زنگله پای تابوتت باشی.
  • IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    3 3
    فیلم آشغالیه
  • مصطفی IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    4 2
    به قول مسعود فراستی مافوق آشغال..صد رحمت به فیلم فارسی های قبل از انقلاب
  • IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    3 8
    چقدر با مردم زاویه دارند این نوچه های روسیه
  • BE ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
    5 2
    طبق معمول آشغال بود حیف وقت و چشم.
  • IR ۰۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    3 2
    حداقل یکی از گندترین و چرت ترین فیلم سینمای ایران با اختلاف ، این یکی دوسال اخیر فیلمهای سینما و حتی تلویزیون نه فقط در ایران بلکه در کل دنیا بطرز قابل ملاحظه‌ای از شدت بی محتوا ،مزخرف و چرت بودن در حال سبقت گرفتن از هم هستند، بیهوده نیست که منتقدان سینما در کل دنیا موندن که حداقل یک نکته تحسین برانگیز اخلاقی و غیر قابل نقد در فیلمی پیدا کنند تا بتونن اونو به عنوان فیلم سال معرفی کنن،فیلما سراسر معضل و اعصاب خرد کن و با پایان سیاه ،یعنی دریغ از حتی یکدونه فیلم خوب و خوش ساخت
  • IR ۰۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    6 3
    والا هرکس دیده جز امثال شما تعریف کرده
  • محمد IR ۰۵:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    4 4
    بهترین فیلمی بود که در چند وقت اخیر دیدم عین واقعیت جامعه ما در این فیلم است هرکه میگه نیس خودش به نفهمی زده
  • هاتف IR ۰۶:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    4 4
    عاقبت به شر شدن یعنی همین در سن ۷۰ سالگی
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    2 1
    احتمالا فیلم های مفت بر شهر هرت فسیل پول پارتی زودپز اثر سینمایی فاخر هستن!!!!
  • هموطن IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    3 3
    همیشه همه چیز رو به بی حیایی می بندید. درد آدمها ملاکی نداره که
  • یکی همینجوری IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    5 3
    فیلمی پکیده و به قول اکبر عبدی جشنپاره ای با حضور یک پیرزن زشت و بدترکیب فقط حیف اسماعیل محرابی که در این فیلم پکیده بازی کرده واقعا چرا ؟
    • IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
      3 2
      پیرزنه خیلی چندش بود
  • عالی IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    4 13
    فیلم خیلی عالی بود واقعیتهای جامعه رو نشون میداد و رسالت هنر هم همینه اونایی که ناراحتند هم باید بپذیرند و چشماشونو باز کنند و ببینند که دنیای اکثریت جامعه همینه و اقلیتها باید کنار بیان.
  • بابک IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    4 3
    فیلم قشنگی بود
  • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    3 3
    یک فیلم بیخود وبی محتوی
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    3 4
    فیلم بدی نبود
  • مرضیه IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    6 1
    اینطور که از این مقاله درباره فیلم کیک محبوب من دریافت کردم حتی ساخت این فیلم هم بسیار شرم آور است
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    4 2
    فقط با این فیلم چرند آبروی خودشون رو بردن
  • FI ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    3 2
    نوبسنده این متن قطعا بیمار
  • ایرانی IR ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    1 4
    خیلی جالب بود و واقعیت جامعه را نشان داده اونا که ناراحت شدند از ساخت این فیلم یه نگاه عمیق به جامعه کنند اگه دلشون خواست متوجه میشند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس